Ondersteuner Keshopersad Gangaram Panday: ’22 leden staan al achter kandidatenlijst Krishnadath’

Lijst Sardjoe Lijst Waldo
Lesley Winter John Krishnadath
John Defares Robby Poetisie
Edmund Leiles Dayasankar Mathoera
Delano Landvreugd Waldo Gobardhan
Chas Warning Bidjai Mankoe

?????

Bernhard Abia

?????

Arnold Bilkerdijk

 
De bestuursverkiezingen bij de Surinaamse Voetbalbond (SVB) worden gehouden 27 april. Met nog ruim 3 weken te gaan worden zaken nu duidelijker hoe de verkiezingen eruit zal zien en wie zich kandidaat hebben gesteld. Feit is dat er twee sterke lijsten geformeerd zullen worden. De ene lijst, bekend als lijst Waldo, zal getrokken worden John Krishnadath. Bij de andere lijst, bekend als de lijst Sardjoe, heeft nog geen definitieve trekker. Naar Dagblad Suriname verneemt was Lesley Winter lange tijd de voornaamste kandidaat, maar nu is ook John Defares een serieuze kandidaat voor de topfunctie. De lijst met als Waldo coördinator Waldo Gobardhan is vrijwel compleet. Kandidaat-voorzitter is John Krishnadath met als leden Robby Poetisie, Bernhard Abia en de leden van het huidig bestuur te weten Waldo Gobardhan, Bidjai Mankoe, Dayasankar Mathoera en Arnold Bilkerdijk. Op de andere lijst is de trekker zoals eerder bekend was geworden (nog niet officieel) Lesley Winter en als leden John Defares, Edmund Leiles, Delano Landvreugd, Chas Warning en nog twee in te vullen plaatsen door Marron-vertegenwoordigers.
Keshopersad Gangaram Panday, secretaris van Randjiet Boys, is een van de coördinatoren en promotors van de lijst Waldo. Aan Dagblad Suriname bevestigt hij dat Krishnadath de kandidaat-voorzitter is. ‘We zijn al een tijdje in het veld en hebben een aantal lidbonden bezocht tot in de verre districten. Ook zijn met teams gesproken. Van de 32 stemgerechtigde leden hebben 22 ons toegezegd te zullen ondersteunen’, legt Gangaram Panday uit. ‘Dat er een voorzitter van een lidbond die ons ondersteunt, de overstap zal maken naar de lijst van formateur Dilip Sardjoe, klopt niet. Deze bondsvoorzitter heeft bedenktijd gevraagd om de ondersteuningslijst officieel te tekenen. Zijn bond kampt met financiële problemen, waardoor projecten die uitgevoerd moeten worden, ondere andere een clubgebouw en kantoorruimte bouwen, in gedrag komen. Hij moet nog een jaar uitzitten en hij wil deze zaken realiseren voor zijn termijn eindigt’, legt Gangaram Panday uit.
Volgens Gangaram Panday gaat de lijst Waldo voor continuïteit van het beleid van het huidig bestuur, maar dan zal er beter gelet worden op zaken die niet goed zijn verlopen afgelopen periode. ‘Deze zaken zullen meteen bijgesteld worden. Een van de hoofdzaken die verandert zal worden, is de aandacht die de lidbonden zullen krijgen. Er is in het verleden weinig aandacht geschonken aan de lidbonden. Het bestuur onder leiding van Krishnadath gaan verandering hierin brengen. De lidbonden zullen meer steun krijgen bij problemen. Ook zal er gewerkt worden naar de kwaliteit bij de bonden, met name bij de jeugd. De lidbonden moeten de basis van het Surinaams voetbal vormen’, zegt Gangaram Panday. ‘Ook de jaarlijkse bijdrage die de Fifa aan de SVB geeft, zal ook naar de lidbonden gaan. Op dit moment gaat deze bijdrage voornamelijk naar het onderhouden van de nationale selecties.’ Ook lidbonden die in problemen zitten, onder andere op het gebied van arbitragekosten, zullen in samenspraak geholpen worden. ‘Een andere belangrijke zaak is dat verzoeken tot het houden van algemene ledenvergaderingen (alv’s) onherroepelijk gehonoreerd zullen worden.’
Gangaram Panday stelt dat ze nog 10 lidbonden/leden moeten langslopen voor de ondersteuning. ‘Als deze leden of een deel hiervan ons ondersteunen, zal verkiezingswinst zeker aan ons kant komen’, zegt hij.
 
 
 

error: Kopiëren mag niet!