Echtpaar Ramlal – Autar 50 jaar getrouwd

IFDistrictcommissaris Rawien Jiawan van Wanica bracht gisteren hulde aan het jubilerend echtpaar Ramlal – Autar aan de Bomapolder Serie II. De op 30 oktober 1945 te Huwelijkszorg, Saramacca, geboren Ramnarain Ramlal en de op 18 januari 1946 te Meerzorg, Commewijne, geboren Indrawatie Ramlal – Autar zijn vijftig jaar getrouwd. Het echtpaar heeft 6 kinderen, een zoon en vijf dochters. De familie is verder uitgebreid met 16 kleinkinderen en 1 achterkleinkind.
Als jongeman heeft Ramnarain aan rijstaanplant gedaan te Huwelijkszorg. Na het huwelijk verdiende hij de kost als timmerman. Het duurde niet lang of hij vond werk bij Suralco om olie te transporteren. Hij heeft er 22 jaren lang, tot aan zijn pensioen, zijn krachten gegeven. Indrawatie Ramlal – Autar had de zorg over de kinderen en het huishouden.
Het echtpaar zegt dat zij al vijftig jaar heel gelukkig met elkaar zijn. Het zijn de wederzijdse ouders geweest die het huwelijk een halve eeuw geleden hadden geregeld.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!