‘Misschien weet Meye niet hoe het aan toegaat in de keiharde businesswereld’

Rapper Rick Ross
Rapper Rick Ross
De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en –bedieningen in Suriname (VVEPS) is tegen de komst van de rapper Rick Ross naar Suriname. Volgende week zaterdag geeft hij een show weg in het Andre Kamperveenstadion. De organisator is Romeo Bravo oftewel Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk. Het VVEPS-bestuur, waarin ook bischop Steve Meye zit, wenst middels een nadrukkelijk standpunt aan de gehele Surinaamse samenleving aan te geven, dat zij ernstige bezwaren heeft tegen de komst en het optreden van deze artiest. De reden is het feit dat Rick Ross zich openlijk bezighoudt met demonische praktijken van het dodenrijk en dus daardoor verbonden is met het satanisme. DNA-lid Marinus Bee zegt dat het nu al te laat is om de show van Rick Ross af te blazen. ‘Misschien weet bischop Steven Meye niet hoe het aan toegaat in de keiharde businesswereld. Deze show is een keiharde business. Als je het nu aflast, moet je toch het volle pond betalen aan de artiest. Het is gewoon keiharde business met harde afspraken die op papier staan en waar voorschot al betaald is’, zegt Bee.
Bee, die ook lid is van de Abop, zegt dat de organisatie niet in handen ligt van de partij. ‘Het is een aparte organisatie onder leiding van Ronnie Brunswijk. Er is al een voorschot betaald, visa verstrekt. Alles verloopt zakelijk, politiek bemoeit zich niet hiermee’, zegt de Abop-topper. Wat Meye op de persconferentie donderdag heeft beweerd, is volgen Bee de mening van één persoon. ‘Suriname is een democratisch land. Geef de andere partij de ruimte om iets te organiseren, zolang er geen wettelijke bepalingen worden geschonden. In het geval van Rick Ross is er geen wet geschonden denk ik’, zegt Bee. ‘Meye zegt dat ook president Desi Bouterse tegen deze show is. Weliswaar is vanuit het kabinet van de president of van de president zelf niets vernomen hierover’, zegt de parlementariër.
‘Onze ernstige bezorgdheid vloeit derhalve voort uit de negatieve consequenties die dit optreden zal hebben voor het volk van Suriname, waaronder de demonische/duivelse manifestaties onder jongeren op de verschillende scholen in ons land. Wij waarschuwen met klem vooral de jeugd van Suriname, om zich nimmer bloot te stellen aan de gevaren die hieruit zullen voortvloeien. Uiteraard zijn ook de ouders medeverantwoordelijk voor het weerhouden van hun kinderen van dit evenement’, aldus Meye op de persconferentie, die tegen de komst van de rapper gericht was.
Op de sociale media, waaronder facebook, is fel gereageerd tegen Meye over zijn standpunt. Meye is de geestelijke adviseur van president Bouterse, die op afroep beschikbaar is. Voor deze taak ontvangt hij een maandelijkse toelage van ongeveer SRD 6.000.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!