Optreden Krisnallah Sumy in De Bunker

Optreden Krisnallah Sumy in De BunkerDit weekend vindt er een primeur plaats. Krisnallah Sumy uit Amsterdam geeft twee optredens weg, voor het eerst in Suriname. Zaterdag 23 maart rond 24.00 uur is het showtime in De Bunker en, voor degenen die dat gemist hebben, zondag in Riverside. Krisnallah Sumy die meerdere CD’s heeft uitgebracht wil zoals hij zelf zegt “een kick nemen”.
Krisnallah zijn echte naam is Kenneth Sumter en hij is geboren in Suriname. Hij startte zijn muziek carrière in 1979 met zijn eigen record label Galaxy Europe Music. Hij bracht verschillende cd’s uit waarvan “Stealing love” en “Slow Soul Years” de bekendste zijn. Zijn artiestennaam is tweemaal gewijzigd. In 1986 in Krisnallah en in 2002 in Krisnallah Sumy. Sumy is een samenvoeging van Suriname baby. Zijn muziek wordt veel verkocht in Amerika en Krisnallah Sumy is momenteel onder contract bij Universal Music Group in Italië, die het Nederlandse Philips heeft overgenomen. Daardoor zijn alle contracten herzien met als resultaat zijn nieuwe CD genaamd Funk&Soul Years die pas klaar is en zeer binnenkort zal worden gedistribueerd in Europa en Amerika. De CD bevat zowel soul als r&b nummers en volgens Sumy ook soul met een Usher-achtige invloed. Sumy is een songwriter, producer en funky zanger. Zijn optredens zijn bekend vanwege het hoge soulgehalte, de funky style en indertijd de aparte zelfgemaakte kostuums. In zijn shows kan men nummers verwachten als: “To make a woman, feel like a woman”, “Behind closed doors” en uiteraard Sumy’s versie van “Stealing love”.
Sumy wordt veel benaderd voor optredens, maar heeft dat tot voor kort nooit gedaan. De reden waarom: “Ik ben hier incognito, komend weekend gaat mij om de gezelligheid, de kick. Afgelopen zaterdag was ik te gast in het programma van Guno Ravenberg, misschien geeft dat me die push”.

error: Kopiëren mag niet!