Boek over mangrove-ecosysteem Coronie

Boek over mangrove-eco-systeem CoronieHet eerste exemplaar van het boek “Korkori en het geheim van de Parwa” is zaterdag aan dc Harold Sijlbing van Coronie overhandig door Ans Lieveld-Steffens. Dit geschiedde tijdens de feestelijke bijeenkomst van een grote groep belangstellenden uit zowel de stad als Coronie. Dat de overhandiging in Coronie was, heeft ermee te maken dat het tweedelig boekwerk zich afspeelt in Coronie. In het boek wordt het mangrove-ecosysteem voor zowel jonge lezers tot 12 jaar als voor lezers vanaf voj-niveau uit de doeken gedaan. Het eerste deel is een prentenboek en gaat over een jonge rode ibis die in problemen raakt. Op kinderlijke wijze wordt uitgelegd hoe het magrove –ecosysteem werkt. In het tweede deel wordt informatief de werking van het mangrove –ecosysteem uitgelegd en de historie van Coronie in vogelvlucht beschreven. De schrijfster is Ans Lieveld-Steffens die woont in Coronie, de illustraties zijn van Jose Kamps, en de vormgeving is van Mirella Klas.

error: Kopiëren mag niet!