Consumentenprijzen met 0,3 % gestegen

Voorlopige data van de Stichting Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS) geeft een gemiddelde stijging van 0,3% van de consumentenprijzen op maandbasis in februari 2013 ten opzichte van januari 2013 aan. Een vergelijking van februari 2013 met februari 2012 toont een gemiddelde stijging van de consumentenprijzen met 1,8% (een 12 maandsinflatie van 1,8%). De consumentenprijsindex (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 297 items in Suriname’s CPI-pakket en prijsopnames worden verricht in Paramaribo en Wanica (bij circa 160 meetpunten), Nickerie inclusief Wageningen (bij circa 110 meetpunten), Coronie en Saramacca (bij circa 80 meetpunten) en in Commewijne (bij circa 65 meetpunten). Dat is een totaal van circa 415 meetpunten.
 

error: Kopiëren mag niet!