Kredietverlener DFLSA staakt operaties in Suriname

De kredietmaatschappij DFLSA Incorporation staak haar operaties in Suriname. Executive director Edward Muller van DFLSA Suriname bevestigt dit aan Dagblad Suriname. Volgens Muller heeft de moedermaatschappij in Trinidad & Tobago besloten de vestigingen in Suriname en Guyana van de hand te doen. ‘Een Guyanese bank was bereid om beide vestigingen over te nemen. In Guyana is dat gemakkelijk gegaan, maar in Suriname stuitten ze op restricties vanuit de Centrale Bank van Suriname (CBvS). De CBvS wilde niet dat de Guyanese bank 100% van de aandelen van DFLSA Suriname in haar bezit zou hebben. De aandelen moesten gespreid zijn’, geeft Muller aan.
Muller zegt dat vanwege de grote animo voor kredieten in Suriname, het bedrijf toch nog de mogelijkheden zal bekijken om de operaties te hervatten in de toekomst. ‘We hebben teveel geld geïnvesteerd en kunnen niet zomaar stoppen.’ Daarvoor is hij bezig met een advocaat om de kwestie van de aandelen in overweging te nemen. ‘Er is een heel goede samenwerking met de lokale banken. We hebben vaker samengewerkt met ze om grote kredieten te verstrekken. Men wil kredieten liever niet alleen verstrekken, maar in partnerschap’, zegt Muller. ‘Het bedrijf had in het begin als doel om middellange of lange termijn leningen aan kleine en middelgrote bedrijven te verstrekken, maar de laatste jaren hebben we grote kredieten verstrekt aan grote bedrijven.’ Voorzichtig noemt Muller enkele grote projecten op als de Hermitage Mall en TBL Cinemas.
DFLSA Suriname bestaat sinds 2006. Het bedrijf bestaat uit pakweg 3 personeelsleden, maar dat is ruim voldoende om de vertrekking van de kredieten in orde te maken. ‘We zijn een secundaire bank, wat wil zeggen dat we geen geldschepping kunnen doen. Het geld waarmee we werken, is afkomstig van de moedermaatschappij’, zegt Muller.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!