IDB schenkt US$ 1.7 miljoen aan SFOB

IDB schenkt US (Small)De Inter-American Development Bank (IDB) heeft een bedrag van US$ 1.7 miljoen ter beschikking gesteld voor de Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland (SFOB). De IDB Representative in Suriname, Marco Nicola, en SFOB-directeur Moejinga Aboikoni-Linga tekenden gisteren de overeenkomst op het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO). RO-minister Stanley Betterson woonde deze ondertekening bij.
Aboikoni zegt dat met deze schenkingsmiddelen en een eigen bijdrage van bijkans US$ 3.3 miljoen gezorgd zal worden voor hernieuwbare en schone energie voor de leefgemeenschappen in het binnenland. Om welke gebieden het gaat, daar wilde Aboikoni nog niet op ingaan. Minister Betterson zei een grote voorstander te zijn van schone energie. De bewindsman sprak de hoop uit dat middels dit project het energieprobleem in de verschillende leefgemeenschappen tot een verleden mag gaan behoren.
Stichting Fonds Ontwikkeling Binnenland is een overheidstichting die ressorteert onder het ministerie van Regionale Ontwikkeling. Het doel van deze stichting is; het leveren van een bijdrage aan het wegwerken van de sociaaleconomische achterstand van de in het binnenland woonachtige bevolkingsgroepen, zodat zichzelf bestendige rurale economieën kunnen worden opgebouwd.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!