‘Te hoge bestedingen drijven kabinet naar afgrond’

Oppositieparlementariër Arthur Tjin A Tsoi waarschuwt voor een financieel debacle voor de regering Bouterse/Ameerali. ‘De uitvoering van het sociaal beleid eist honderden miljoenen SRD, die het kabinet niet kan opbrengen. Men geeft uit, wat men nog niet verdiend heeft en dat gaat zijn tol eisen’, zegt Tjin A Tsoi. De exorbitante uitgaven staan niet in evenredige verhouding met het niveau van de verdiensten. Tjin A Tsoi voorspelt nu al een enorm begrotingstekort voor het komend jaar, temeer daar het BTW-stelsel niet meer in 2013, maar het jaar daarop geïmplementeerd wordt. ‘Het is te voorzien dat er maandelijks een tekort van ruim SRD  10 miljoen zal zijn op de volgende begroting. De megafraudezaken, zoals de kwestie KPMG, de Gopi-case, het mislopen van de BTW-inkomsten en de onverantwoorde SRD 300 miljoenen besteding voor het ‘bureau sociale contacten’ zullen de regering vroeg of laat nekken.’
Tjin A Tsoi heeft niets tegen de uitvoering van het sociaal beleid op zich. ‘Het moet alleen financieel verantwoord worden gedaan.’ ‘De schaarste op de dollarmarkt en continue prijsstijgingen’ zijn volgens Tjin al duidelijke signalen, dat het verkeerd gaat met de Surinaamse economie.  ‘Door de onrust en de onzekerheid op de financiële en valutamarkt is de handel genoodzaakt haar prijzen steeds aan te passen’, zegt Tjin A Tsoi die ook ondernemer is.
‘Na mij de zondvloed, dat is de houding die de regering lijkt te demonstreren’, zegt de parlementariër. Hij vindt het jammer dat de regering nog geen antwoord geeft op de financiële misstanden die hij in het parlement heeft aangekaart. Op ‘de KPMG-fraude’ blijft de regering tot nog toe een antwoord schuldig, terwijl op de Gopi-case geen bevredigend antwoord is gekomen.

error: Kopiëren mag niet!