Sesos start eerste online politieke peiling

De Stichting Enquêtestatistiek en Onderzoek Suriname (Sesos) is het eerste onderzoeksbureau dat online enquêteren introduceert in Suriname. ‘Sesos voert marktonderzoeken en klanttevredenheidsonderzoeken uit, maar publiceert ook politieke barometers’, zegt Ashwien Siewnath. Het bureau is opgericht met het doel om politieke peilingen, marktonderzoekingen en klanttevredenheidsonderzoekingen in Suriname uit te voeren. Bij de lancering van haar website gisteren is de kick-off gegeven van een grootse landelijke enquête waarin politieke vraagstukken aan de orde komen. In deze eerste politieke peiling van Sesos  zijn er 12 vragen waarop de bezoeker van de Sesos-website antwoord mag geven. Een ieder mag naar de website en de vragen invullen. Voor deze enquête is een maand uitgetrokken. ‘Het is te verwachten dat medio mei de uitkomsten van dit onderzoek worden bekendgemaakt’, zegt Siewnath.
‘Sesos onderscheidt zich van andere lokaal gevestigde onderzoeksbureaus’, zegt Siewnath. Naar zijn zeggen is Sesos een onafhankelijke stichting die niet verbonden is aan overheden, politieke partijen, het bedrijfsleven en andere instellingen. Sesos zal er altijd voor waken dat haar onafhankelijkheid niet in het geding komt. Aangezien de digitale snelweg in Suriname in opmars is, heeft Sesos haar peiling- en onderzoeksmethode hierop aangepast.

error: Kopiëren mag niet!