Werner Duttenhofer heengegaan

Werner DuttenhoferWerner Duttenhofer, directeur-eigenaar van Radio 10 en voorzitter van de Vereniging van Radio- en Televisiestations (VRTS), is gisteravond overleden. Duttenhofer was op weg naar een feest toen hij onwel werd op de hoek Fred Derbystraat en de Keizerstraat. Hulpverleners van de ambulance hebben Duttenhofer tot in het ziekenhuis getracht te reanimeren, maar het mocht niet baten. “Ik ben bij de radio begonnen en ik wil ook bij de radio eindigen”, zei Duttenhofer eens in een interview. ‘In 1963 ben ik als omroeper begonnen bij Apintie, daarna heb ik bij ABC onder André Kamperveen en nog later bij Rapar gewerkt. Vervolgens heb ik tien jaar in de reclamewereld gewerkt en tien jaar in de horeca, onder meer als diskjockey in Cartouch in het gebouw van Krasnapolsky. Met Radio 10 ben ik weer teruggegaan naar waar ik was begonnen.” De keuze voor een eigen station was volgens hem logisch. “Bij andere stations moet je altijd werken volgens hun vaste format. Ik wist echter waar ik naar toe wilde, ik kende heel veel luisteraars en besefte wat zij wilden. Door de revolutionaire periode was de Surinaamse radiowereld slap geworden, ik wilde de dynamiek terugbrengen: met een goede kwaliteit, goede presentatie en een strakke programmering. Die formule heeft gewerkt, waardoor het commercieel goed haalbaar is.’
Dagblad Suriname wenst de nabestaanden en het personeel van Radio 10 heel veel sterkte toe

error: Kopiëren mag niet!