Moeder Sardha: ‘Mijn zoontje kan niet slapen door de jeuk aan zijn hoofd’

IFDe 7-jarige Prashant krijgt al bijna 2 maanden een vreemd soort schimmel aan zijn hoofd. ‘Je wast zijn hoofd s’ morgens en tegen 12.00 uur is het weer beschimmeld. Je ziet rode plekken met daarop geelgroene schimmel. Er komt ook pus uit de plekken waar de schimmels zijn’, vertelt moeder Sardha hoe erg het met zijn zoon gesteld is. ‘Hij kan ‘s avonds niet slapen, doordat hij zijn hoofd constant moet jeuken. Hij lijdt enorm door de pijn’, zegt de moeder. Momenteel mag hij niet naar school, daar volgens de schoolleiding hij andere leerlingen kan besmetten.
‘Het is plotseling begonnen zo’n anderhalf tot twee maanden geleden. Ik ben constant naar de huisarts geweest, maar volgens de arts was het een eczeem, waarvoor hij een zalf voorschreef. Toen het niet beter werd, werd ik verwezen naar een dermatoloog. Daar kreeg Prashant een kuur en een zalf. Als hij de kuur gebruikte, ging het ietwat beter. Maar zodra de kuur af was, kwam het weer. Ik heb al een aantal kuren gebruikt, totdat de dermatoloog nu uitlandig is’, vertelt moeder Sardha aan Dagblad Suriname.
Radeloos stapte de moeder vrijdag naar Marlon Rozenblad van Culture Hair Studio. Rozenblad heeft vaker gevallen van hoofdschimmels met succes behandeld. ‘Nu Marlon mijn zoon een hoofdbehandeling heeft gegeven en hij medicijnen van hem gebruikt, gaat het de goede kant op’, zegt Sardha. Ze hoopt dat haar zoon weer de oude wordt en naar school kan gaan net als andere kinderen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!