Subashini Murugesan nieuwe Indiase ambassadeur in Suriname

M. Subashini nieuwe Indiase ambassadeur in Suriname 2Subashini Murugesan wordt de nieuwe ambassadeur van India in Suriname. Diplomatieke bronnen melden aan Dagblad Suriname dat M. Subashini, zoals ze ook bekend staat, zondag in Suriname arriveert. Deze carrièrediplomaat was tot voor kort nog de consul-generaal van India in Hamburg (Duitsland). Ze vervangt in feite Kanwaljit Singh Sodhi, die sinds juni 2012 vertrokken is uit Suriname vanwege het eindigen van zijn ambtstermijn. Subashini was al in november 2012 aangewezen om post te vatten in Paramaribo, Suriname. Ze bezit sinds 1987 de diplomaten-batch. M. Subashini is afkomstig uit de Zuid-Indiase staat Kerala, een vissersplaats in India.
Nadat Sodhi vertrok, was Ramlal Negi aangewezen als zaakgelastigde op de Indiase ambassade in Suriname. Nauwelijks een paar maanden nadat Negi de zaken waarnam op de ambassade, werd hij getroffen door een beroerte. Zijn genezing komt langzaam op gang en de leiding van de ambassade werd toevertrouwd aan Manni Allagapa, de 2de secretaris.
Sodhi, die sinds 2008 in Suriname vertoefde, had goed werk verricht. Hij werkte mee aan een creditline voor Suriname voor de natte infrastructuur van de rijstsector in Nickerie. Maar zijn goed werk kreeg een smet, toen hij beschuldigd werd van geknoei met overheidsmiddelen. Sodhi zou tegen alle regels in zijn eigen ambtswoning opgesmukt hebben met een privé-zwembad ter waarde van 100.000 euro. Dit kwam aan het licht na een controle door de ‘Controller and Auditor General of India’ (CAG), de grondwettelijk bevoegde instantie die India’s overheidsuitgaven voor het licht houdt.
Suriname en India onderhouden sinds1976 diplomatieke relaties.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!