SIV-voorzitter: ‘Een bestuur is niet een ‘one man show’

IFBij de Surinaamse Islamitische Vereniging (SIV) moet er een nieuw hoofdbestuur gekozen worden. Het hoofdbestuur onder voorzitterschap van dr. Robbert Bipat heeft zijn drie jaren uitgezeten. Gisteren mochten de lijsten ingediend worden bij de verkiezingscommissie. Er is slechts één lijst ingediend en wel onder aanvoering van dr. Robbert Bipat. De lijst en alle ondersteunende stukken werden voor 12 uur ‘s middags door Helouise Pierkhan-Somair overhandigd aan de voorzitter van de verkiezingscommissie, Shahied Ishaak. Daarna heeft genoemde commissie de ingediende stukken gescreend op mogelijke onvolkomenheden en fouten. De groep Bipat werd hierna uitgenodigd door de verkiezingscommissie waar ze het goede nieuws kreeg dat de lijst is goed bevonden.
Bipat zegt aan Dagblad Suriname dat op 14 april op een algemene ledenvergadering (alv) bekrachtigd moet worden dat zijn groep wederom gekozen is. De huidige SIV-voorzitter zegt dat hij besloten heeft om met hetzelfde team verder te gaan. ‘Wij hebben heel veel samen kunnen bereiken en er is vooral rust binnen de SIV-gelederen. Het is daarom ideaal om met deze groep door te gaan.’ Bipat zegt desgevraagd dat de afgelopen drie jaren vooral veel is gedaan aan infrastructurele werken. Zo is er een vergaderzaal bijgebouwd met multimediamogelijkheden. De toilettengroep is aangepakt en er zijn ook renovatiewerkzaamheden gedaan aan de hoofdmoskee aan de Keizerstraat. Bipat vertelt verder dat ook werkzaamheden zijn uitgevoerd bij de SIV-begraafplaats. Het hoofdbestuur heeft in november 2012 ook nog een internationale Islamitische conferentie gehouden.
Bipat wil gedurende zijn tweede termijn meer de nadruk gaan leggen op religieuze zaken zoals lezingen en workshops over de Islam. De huidige voorzitter benadrukt dat een bestuur niet een ‘one man show’ is. ‘Het is niet de voorzitter alleen, het is het compleet bestuur dat in die samenstelling en in die harmonie met elkaar alles bereikt.’ Volgens Bipat voelt het goed aan om Gods werk te doen. Wat de harmonie betreft zegt de voorzitter dat het belangrijk is respect te hebben voor elkaar. ‘Rustig met elkaar praten en luisteren naar elkaar, dat is zeer belangrijk.’
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!