Kies- en organisatiecommissie geïnstalleerd voor verkiezing Jeugdparlement

Minister van Sport- en Jeugdzaken, Ismanto Adna, heeft de kies- en organisatiecommissie voor de verkiezing van het Jeugdparlement geïnstalleerd. Deze commissies moeten ervoor zorgdragen dat de verkiezingen van het Nationaal Jeugdparlement (NJP) 2013 een goed verloop hebben. De voorzitter van de kiescommissie is mr. Maya Fokke-Manohar en de voorzitter van de organisatiecommissie is Margo Biervliet BA.
Zoals vastgesteld in het Staatsbesluit no. 167 hebben de commissies specifieke taken. De kiescommissie houdt toezicht op de verkiezingen van de leden van het Jeugdparlement als bedoeld in artikel 6 lid 2 van het Besluit Instelling Nationaal Jeugdinstituut. Verder zijn zij ook belast met de uitslag van de verkiezingen en het bindend verklaren van deze. De organisatiecommissie is verantwoordelijk voor het voorbereiden en het houden van de verkiezingen van het NJP.
De leden van de twee commissies hebben een aanstellingsbrief ontvangen van minister Adna. Hierin is aangegeven dat zij met ingang van donderdag 07 maart 2013 lid zijn van één van de commissies. Hun bijbehorende functies zijn daarin ook aangehaald. Ter ondersteuning van de verkiezing is er ook een coördinatieteam en een adviserend orgaan in het leven geroepen.
 

error: Kopiëren mag niet!