Jeugdtandverzorgers willen aftreden directeur

Na de protestactie bij het ministerie van Volksgezondheid, trokken de actievoerende jeugdtandverzorgers (JTV’ers) gisteren naar het kabinet van de vicepresident. De actie wordt geleid door CLO- voorzitter Ronald Hooghart. De bond gaat een stapje hoger, omdat er geen concrete stappen zijn ondernomen door de minister van Volksgezondheid. De situatie is voor de werknemers onhoudbaar.
Tijdens het onderhoud met VGZ-minister Michel Blokland zijn er afspraken gemaakt en Hooghart meent dat die afspraken nagekomen dienen te worden. De bond geeft aan dat de directeur zijn partner in een directiepositie heeft benoemd. Volgens Hooghart is dit totaal in strijd met de wet, omdat een echtgenoot geen arbeidsovereenkomst mag hebben met zijn echtgenote of omgekeerd. ‘Behalve dat de directeur en zijn partner een autoritaire houding ten toon spreiden, hebben zij afgelopen vrijdag tijdens een onderhoud met de afdelingshoofden hen bedreigd met ontheffingen, indien zij meedoen met de vakbondsactie.’
De bond geeft in een persbericht aan dat zijn eis, het aftreden van de directie, nog steeds recht overeind staat. Er worden veranderingen doorgevoerd bij de Stichting JTV, zonder dat de medewerkers hierin worden gekend. De situatie suddert al enkele jaren, maar de situatie is nu onhoudbaar voor de werkers. De CLO – topman heeft gistermiddag een onderhoud gehad met de vicepresident en minister Blokland. De actievoerenden zullen morgen worden ingelicht over dit gesprek.

error: Kopiëren mag niet!