Mutaties sluiswachters teruggedraaid

Het ministerie van Openbare Werken heeft de mutaties van de vier sluiswachters in allerijl teruggedraaid. Dat bevestigen enkele sluiswachters tegenover Dagblad Suriname. De sluiswachters zeggen dat ze door de leiding verplicht werden een verklaring te tekenen gisteren. Daarin zou staan dat er nooit en te nimmer een probleem is geweest en dat er ook nooit mutaties hebben plaatsgevonden. Uit angst willen de sluiswachters niet verder over deze kwestie praten. Een familielid zegt in gesprek dat de sluiswachters de verklaring hebben getekend uit broodvrees. Nadat VHP-parlementariër Sheilendra Girjasing van de mutaties melding maakte, heeft de leiding gelijk ontkend dat er sprake is van mutaties. De sluiswachters zouden zijn berispt, omdat ze hun werk niet naar behoren zouden doen. In de tussentijd zou de leiding zo gauw als mogelijk de mutaties hebben teruggedraaid om Girjasing in het ongelijk te stellen. ‘De mutaties zijn zaterdagochtend snel teruggedraaid. Vandaag moesten de jongens een verklaring tekenen dat er geen probleem is en niemand ze heeft gemuteerd. De jongens hebben uit broodvrees geen andere keus’, zegt een directe bron binnen het ministerie van Openbare Werken. Hij keurt de handeling van de leiding totaal af en zegt dat door deze blunder de leiding heeft bevestigd dat er werkelijk onnodig acties worden ondernomen tegen leden van andere politieke partijen.
Nadat Girjasing melding maakte van de mutaties, werd hij door de leiding van het ministerie beschuldigd van stemmingmakerij. Ook zou hij volgens de leiding niet goed zijn geïnformeerd. In een eerder interview heeft Girjasing verklaard dat de NDP nog steeds niet klaar is met leden van de VHP en erop uit is om leden van de VHP, die bij het ministerie werken, te pesten. ´We zien dat er plotseling een halfgod komt aanwaaien in Commewijne die van toeten nog blazen weet en gewoon sluiswachters muteert naar 30 kilometer verder. Een sluiswachter dient dichtbij de sluis te wonen, waar hij snel actie kan ondernemen bij calamiteiten. Maar deze halfgod heeft de sluiswachters 30 kilometer verder verplaatst en verwacht dan dat die om twaalf uur in de avond de sluizen gaan dichtmaken om dan vervolgens na acht uur deze weer open te komen maken. Dat is toch je reinste onzin´, was de reactie van Girjasing.
De VHP-parlementariër zei dat op Alkmaar ook is gebleken dat leden van de NDP, soortgenoten van de VHP beletten om vergaderingen bij te wonen door op hoeken te staan en te turven wie allemaal naar de VHP-vergaderingen gaat. De volgende ochtend wordt aan deze personen gezegd dat ze zullen worden overgeplaatst. De VHP’er sprak over intimidatie. De teruggedraaide mutaties zijn volgens Girjasing duidelijk een voorbeeld van ondeskundigheid van de nieuwe leiding van het ministerie van Openbare Werken. ‘Je ziet dat men ondoordacht heeft gehandeld en toen het naar buiten kwam, heeft men dat gelijk teruggedraaid, omdat men weet dat men de sluiswachters onterecht heeft gemuteerd en dat men verkeerd bezig is. Dit is allemaal flauwekul van de leiding. Je wordt van alle kanten aangevallen door deze zelfde mensen wanneer je kritiek levert en dan doen ze alsof ze niets weten van de zaak. Kijk nu zelf wat er uit de bus is gekomen.’ Het DNA-lid is in ieder geval blij dat de sluiswachters niet meer zo ver hoeven te rijden om hun werk te doen. Niettemin zegt hij de zaak te zullen blijven volgen. ‘Je weet het nooit met deze mensen’, aldus Girjasing.

error: Kopiëren mag niet!