Gouden huwelijksfeest te Jarikaba

2 Gouden huwelijksfeest te JarikabaHet echtpaar Boedhoe–Balak heeft op zaterdag 2 maart zijn 50-jarig huwelijksfeest herdacht. Het is hun gouden huwelijksjubileum geworden. Districtscommissaris Aroenkoemar Ramdhani van Saramacca was er ook bij om het echtpaar namens de president van de Republiek Suriname te feliciteren. Het echtpaar heeft 5 kinderen, 2 zonen en 3 dochters. Verder zijn er nu ook 11 kleinkinderen.
Boedhoe  heeft vanaf zijn jonge jaren aan landbouw gedaan, eerst te Alliance in het district Commewijne en sinds 1983 in het district Saramacca te Jarikaba,  alwaar hij sindsdien met zijn gezin woonachtig is. Ondanks zijn hoge leeftijd van 72 jaar doet hij nog steeds actief aan de landbouw. Boedhoe deelt mede dat zijn huwelijk een geregeld huwelijk was. In die tijd mocht je dan geen contact hebben met je aanstaande vrouw, maar onder het mom van geiten grazen ging hij zijn vrouw, Soekhradjie Balak, zien.
Balak vertelt dat zij zelf nooit buitenshuis heeft gewerkt. Dat mocht niet van haar man. Zij moest thuis blijven om voor hun 5 kinderen te zorgen. Communicatie is vooral heel belangrijk binnen een huwelijk, zegt het echtpaar. Dat heeft volgens de echtelieden ertoe geleid dat hun huwelijk na 50 jaar nog overeind staat.
Dc Aroenkoemar Ramdhani weet te vertellen dat het commissariaat dit jaar al een aantal gouden en diamanten huwelijken heeft mogen meemaken. Hij noemt mensen die tien tallen jaren gehuwd zijn een voorbeeld voor de samenleving.

error: Kopiëren mag niet!