Pedofiele buurman moet 5 jaar brommen

Kantonrechter Alida Johanns heeft de 55-jarige August M. tot 5 jaar gevonnist. Dit vonnis is conform de eis van de openbare aanklager. Volgens de rechter heeft de verdachte met geweld het 12-jarige buurmeisje verkracht. Op de bewuste dag was het slachtoffer samen met andere kinderen een film aan het kijken bij de verdachte thuis. Volgens officier van justitie Cynthia Klein moet de verdachte het meisje gewelddadig naar zijn kamer hebben gebracht, alwaar hij haar verkrachtte. De verdachte ontkent dit feit vanaf het begin. De raadsman van de verdachte kon zich niet terugvinden in de eis en het ten laste gelegde feit. Hij ging juist ervan uit dat de verdachte niets met het meisje had gedaan. De verdediging merkte op dat de 55-jarige man dag en nacht werkte. In de morgenuren werkt hij als tuinman en in de middag tot laat in de ochtend werkt hij als kok. De tijdstippen zouden niet kloppen. De moeder liet de kinderen in de nachtelijke uren alleen achter. De advocaat blijft erbij dat de verdachte zich niet schuldig heeft gemaakt aan verkrachting. Hij merkte op dat er geen toezicht is op de kinderen.
De magistraat gebruikte de verklaring van de verdachte die hij op twee momenten bij de politie had afgelegd. Hij heeft bekend dat het meisje met zijn geslachtsdeel had gespeeld. Hij had tot vier keren toe haar betast waarbij de laatste twee keren hij is overgegaan tot verkrachten. Ook het visum van de arts ondersteunt het delict. De magistraat veroordeelde de verdachte tot 5 jaar cel met aftrek.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!