3 gewapende berovingen op zaterdag

In de nacht van zaterdag hebben drie gewapende criminelen een beroving gepleegd in een woning aan het Garnizoenspad. Twee bewoners waren in diepe slaap toen de rovers de woning betraden. Onder bedreiging hebben de daders sieraden, mobiele telefoons en andere kostbare spullen buitgemaakt. Na hun snode daad namen de criminelen de benen.
Een tweede beroving die ook voor zaterdag genoteerd staat, is die van de familie Molai. Omstreeks tien uur in de avond hebben de rovers de bejaarde Molai verrast die alleen thuis was. Hij zat op dat moment televisie te kijken toen hij door drie rovers overrompeld werd. Hij werd door de daders ontvoerd. Dankzij alerte buren en familie die snel de politie hebben gebeld, is het de sterke arm gelukt om het voertuig van het slachtoffer waarin de drie daders en het slachtoffer zaten, klem te rijden. De dienstdoende politiemannen hebben het slachtoffer en een verdachte in de wagen aangetroffen. Molai, een 62-jarige man, werd van zijn geld en sieraden beroofd.
Een derde beroving op deze zaterdag werd gepleegd in het binnenland. Omstreeks vijf uur in de middag is een man gewond geraakt. Het geval deed zich voor in het B-Wojo gebied te Brokopondo. Het slachtoffer werd als gevolg van de beschieting geraakt in een dijbeen en hand. Twee gewapende mannen, vermoedelijk Brazilianen, hebben het slachtoffer aangevallen. Het slachtoffer zat in zijn pick-up toen hij werd beschoten. De rovers zijn met 700 gram goud en een ‘five shooter’ van het slachtoffer ervandoor gegaan. Na hun daad zijn de daders gevlucht. Het is velen opgevallen dat de criminaliteit de laatste tijd zienderogen toeneemt.
Saskia Bandhan
 

error: Kopiëren mag niet!