‘Regering Bouterse leidt Suriname waar consumeren en verbrassen het belangrijkste zijn’

RegeringVoor de Nationale Partij Suriname (NPS) is de race naar de verkiezingen van 2015 begonnen. Het startsein is zaterdag gegeven tijdens de ‘Opo Yari-bijeenkomst’ te Grun Dyari. Partijvoorzitter Gregory Rusland en de voorzitter van de afdeling Paramaribo, John van Coblijn, riepen op om naar de toekomst te kijken.
Voorzitter Rusland merkte op dat deze regering voortbouwt op wat de regering Venetiaan/Sardjoe heeft achtergelaten. Rusland pleitte voorts voor het professionaliseren van het onderwijs, waarbij het onderwijssysteem aangepast moet worden. Jongeren moeten klaargestoomd worden, waardoor ze kunnen werken na de opleiding. Het onderwijs moet resultaatgericht zijn. Hij haalde ook aan dat onze universiteit de gelegenheid moet krijgen om op autonome basis zich te ontwikkelen. ‘Wetenschap is onafhankelijk. Je kunt geen politiek ermee bedrijven’, zei Rusland, doelende op het feit dat het dagelijks bestuur van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen naar huis is gestuurd.
Ondervoorzitter van de NPS, Ruth Wijdenbosch, bracht in herinnering dat een anticorruptiewet ingediend was door de vorige regering. Deze is teruggenomen, maar president Desi Bouterse beloofde dat in het eerste kwartaal de wet ingediend zou worden in De Nationale Assemblee. Zij merkte op dat straks alles al gestolen is. Wijdenbosch benadrukte dat de concessie van Bruynzeel, die gegeven is aan onderminister Mahender Gopi, teruggegeven moet worden. Gopi stapte op nadat het NPS-assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi deze zaak aan de orde stelde in het parlement.
De regering Bouterse leidt Suriname op een manier waar consumeren en verbrassen het belangrijkste zijn, zonder dat aan de toekomst wordt gedacht. Dat zei Van Coblijn zaterdag. ‘Onze president en de mensen om hem heen proberen een omgekeerde wereld in Suriname te scheppen. Een wereld van consumptie, consumptie, consumptie en van verbrassen, verbrassen, verbrassen van geld. Een wereld die de toekomst van onze jongeren en volgende generaties in gevaar brengt. We hebben gezien wat een omgekeerde wereld zijn vriend in Venezuela de vorige week gebracht heeft. Bijna 50% devaluatie met alle ellende van dien voor de gewone man van de straat. Overal heerst daar nu schaarste aan goederen, terwijl de prijzen de pan zijn uitgevlogen. We horen sommigen rondom de president zeggen dat het goed gaat met Suriname, maar we zien de prijzen in de winkels omhoog gaan als een raket. We horen sommigen zeggen dat het goed gaat met Suriname, maar u komt niet uit met uw loon. We horen mensen zeggen dat het goed gaat met Suriname, maar de recente Idos-peilingen hebben laten zien dat reeds in de eerste week van de maand vele gezinnen ‘skeer’ zijn, dat bijna 40% van de mensen in Paramaribo bezuinigt op voeding, dat alleen al in Paramaribo 30.000 personen naar een woning zoeken. We horen sommigen zeggen dat het goed gaat met Suriname, maar de persvrijheid wordt bedreigd’, aldus John van Coblijn.

error: Kopiëren mag niet!