Manjadam in Commewijne wordt eenrichtingsweg

Manjadam in Commewijne wordt eenrichtingswegDe Manjadam in Commewijne wordt een eenrichtingsweg. Dat zegt districtsraadslid Marlon Budike in een gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat enkele maanden geleden het ministerie van Justitie en Politie het plan heeft gestuurd naar de districtsraad en heeft gevraagd om het project goed te keuren. ‘We hebben het plan eerst goed bestudeerd en hebben enkele kanttekeningen geplaatst’, zegt Budike. Hij zegt dat de Manjadam de uitgangsweg naar Meerzorg wordt. ‘Er mag niet meer worden ingeslagen richting Manjadam. Je mag alleen eruit komen. Om terug te gaan, moet je gebruik maken van de Pandit Murliweg’, zegt Budike.
Het districtsraadslid zegt dat het plan van het ministerie van Justitie en Politie inhoudt dat het verkeer komende vanuit de Manjadam verplicht is richting de Wijdenboschbrug te rijden. Er mag niet rechtsaf worden ingeslagen. ‘Dit vinden wij als districtsraad niet eerlijk, omdat iemand die vanuit de Engelbrechtweg komt en even naar de Chinees op de hoek wilt gaan, dan lange afstanden moet gaan afleggen om daar aan te komen. We vinden dat men zowel rechtsaf als linksaf mag oprijden als men uit de Manjadam komt’, zegt Budike. Of het ministerie dit advies meeneemt in de gewijzigde verkeersituatie is nog onduidelijk.
Budike zegt dat het ministerie om advies heeft gevraagd en dat ook heeft gehad. ‘Je kunt ons niet vragen om advies en om ter plaatste te oriënteren en wanneer we komen met het advies, dan neem je dat niet mee. Dan hoef je ons toch niets te vragen?’ Budike zegt dat de districtsraad ook heeft gevraagd dat de tussenwegen tussen de Manjadam en de Bakapasi ook worden verhard, zodat de weggebruikers kortere routes kunnen gebruiken om op de plaats van bestemming te komen. De zijwegen zullen dan worden verhard door het ministerie van Openbare Werken. Om geen chaos te krijgen in het verkeer zal ook de sluis die de Engelbrechtweg verbindt met de Manjadam worden afgesloten, zegt Budike tenslotte.
Budike hoopt dat het ministerie van Justitie en Politie wel rekening houdt met de kanttekeningen die zijn gemaakt door de districtsraadsleden. Ook vraagt hij aan het ministerie van OW om de Manjadam tenminste tot de sluis breder te asfalteren. Het steeds beschelpen en bezanden langs weerzijden van de weg is volgens het districtsraadslid nutteloos, omdat de bermen binnen de kortste keren weer gaten en kuilen vertonen. Doordat de weg smal is, kunnen twee auto’s niet langs elkaar heen. De verbreding van de weg zou volgens Budike zorgen voor een veiliger verkeer.

error: Kopiëren mag niet!