Geschorste politieman aangehouden in vechtpartij

Geschorste politiemanAan de Houttuinweg in het district Wanica is donderdag een gevecht uitgebroken tussen twee groepen personen. Na een woordenwisseling liep het één en ander uit de hand. Dit gebeurde niet ver van de Paintball Club in deze weg. De schermutseling begon om een Noah-bus. De chauffeur van de bus had op het fietsenpad gereden. Daarbij zijn twee bromfietsers bijna omver gereden. De bus stopte daarna bij een supermarkt. De bromfietsers zijn daar gestopt om rekenschap te vragen. Één van de drie personen die zich in het busje bevonden, was een buiten functie gestelde politieman. Hij was de chauffeur. Toen het drietal van de supermarkt vertrok, zijn de twee bromfietsers met opzet omver gereden. Zij kwamen op het wegdek te vallen. De slachtoffers hebben ter versterking nog anderen erbij gehaald. Een Toyoa Chaser is ter ondersteuning erbij gekomen. Op een bepaald moment kwamen de slachtoffers het Noah-busje weer tegen in de Houttuinweg. Er ontstond opnieuw een schermutseling tussen beide partijen. De mede-inzittende van het Noah-busje pakte een ‘paintball gun’ en loste een schot op de slachtoffers. Daarbij zijn twee mannen geraakt. Een buurtbewoner die dit incident zag gebeuren, dacht dat het om een beroving ging. Om verder escalatie te voorkomen pakte hij zijn jachtgeweer, waarvoor hij geen vergunning bezit, en loste een schot in de lucht. Beide partijen hebben toen de benen genomen.
De slachtoffers deden hun relaas bij de politie van Lelydorp. De sterke arm zette een achtervolging in. Het gelukte de politie om drie personen die in het Noah-busje zaten aan te houden. Ressortcommandant Primkoemar Isrie heeft dit voorval bevestigd. De politie van Lelydorp heeft drie ‘paintball guns’ en een jachtgeweer in beslag genomen. Uit informatie die de krant heeft bereikt, blijkt dat de bestuurder van het Noah-busje een politieman is die wegens mishandeling van een derde, momenteel buiten functie is gesteld. Geruchten doen de ronde dat de betreffende politieman de broer van een minister een klap had verkocht.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!