Dronken bromfietser 5de verkeersdode

Dronken bromfietser 5de verkeersdodeZaterdagavond rond 19.00 uur is in het district Saramacca de 5de verkeersdode voor het jaar 2013 genoteerd. Het gaat om de 48-jarige bromfietser Soeresh Shankar die het leven verloor. Uit de 5 verkeersdoden voor dit jaar zijn 4 bromfietsers. Hiervan zijn 2 doden in Saramacca gevallen, vrijwel op dezelfde plek, in de buurt van km 64 te Calcutta. Weliswaar betrof het in dit geval geen aanrijding, maar een ongeval waarbij de bromfietser in beschonken toestand op het wegdek viel. Vermoedelijk overleed hij aan verstikking door de band van zijn helm. Politiebronnen spreken van een hartstilstand. De officiële doodsoorzaak moet nog vastgesteld worden.
Shankar zou op de betreffende dag teveel alcohol gedronken hebben. Rond 19.00 uur verliet hij de winkel waar hij zat te drinken. Enkele honderd meters verder verloor hij de controle over de tweewieler. Van het wegdek kwam hij op de berm terecht op zijn buik. ‘De band van de helm werd hierdoor strakker om zijn nek, waardoor hij niet meer goed kon ademen. We zagen hoe hij zijn laatste adem uitblies’, zei de eerste groep personen die aankwam op de plaats des onheil. Deze groep was ook in de bewuste winkel, vanwaar Shankar vertrokken was. ‘Maar we wilden geen bewijs vertroebelen, dus we hebben geen actie ondernomen. We dachten dat de politie van Calcutta snel zou komen, want ze zijn nauwelijks 3 kilometers verwijderd van hier’, zei een persoon, die Shankar nog zag leven na de val. Na korte tijd raakte hij verstikt en overleed ter plekke.
‘De politie van Calcutta was op het moment van het ongeval onderbezet. Ze zeiden dat ze de politiepost niet konden sluiten om ernaar toe te komen.’ Hierna werd de hulp van dc Aroenkoemar Ramdhani ingeroepen. Deze verleende meteen zijn medewerking. Met eigen vervoer vertrok hij van huis, haalde een agent van post Calcutta op en reed naar de plek waar het ongeval is gebeurd. Dit was tegen 20.30 uur, bijna anderhalf uur na het ongeval. De politie op haar beurt schakelde de RGB-ambulance van Tijgerkreek in. De dienstdoende verplegers noteerden geen polsslagen meer bij Shankar. In afwachting op de arts, die vanuit Groningen zou komen om de dood vast te stellen, werd ook een lijkenwagen ingeschakeld. Rond 22.00 uur nam de lijkenwagen het ontzielde lichaam van Shankar mee.
Dit is de tweede verkeersdode voor dit jaar in Saramacca. Beide waren bromfietsers. De andere bromfietser kwam ook vanuit dezelfde winkel te km 64 en bij het oversteken van de weg werd hij onderschept door een voorbijrijdend voertuig.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!