Jarige Stichting Jawa Muziek heeft grootse plannen

Bandleden Spang Makandra, vlnr: Lano Agus (2e vl), Nelinho Notopawiro, Lucien Pernosoekotjo, Janice Pernosoekotjo, Israel Ralim, Georgio Soerokarso en Evert Kamiso
Bandleden Spang Makandra, vlnr: Lano Agus (2e vl), Nelinho Notopawiro, Lucien Pernosoekotjo, Janice Pernosoekotjo, Israel Ralim, Georgio Soerokarso en Evert Kamiso
Bandleden Spang Makandra, vlnr: Lano Agus (2e vl), Nelinho Notopawiro, Lucien Pernosoekotjo, Janice Pernosoekotjo, Israel Ralim, Georgio Soerokarso en Evert Kamiso[/caption]De jarige Stichting ter Bevordering en Ontwikkeling van Jawa Muziek in Suriname (afgekort JAMU) heeft voor dit jaar grootse plannen. De plannen moeten het bewijs zijn, dat de organisatie die al jarenlang aan de weg timmert haar doelen nastreeft mede dankzij de spontane ondersteuning van donateurs uit binnen- en buitenland.
Afgelopen zaterdag 2 februari 2013 werd het 10 jarig-bestaan van deze organisatie gevierd te Sana Budaya, het cultureel centrum van de Vereniging Herdenking Javaanse Immigratie. Voorzitter drs. Soewarto Moestadja sprak een grote groep genodigden toe en hield hen voor wat JAMU de afgelopen jaren heeft gedaan en welke plannen er voor dit jaar in het vooruitzicht zijn.
In oktober moet een CD van de toen zeer bekende muziekformatie Le Bros worden uitgebracht. De opbrengsten uit de verkoop zullen worden aangewend voor een sociaal doel naar eigen keuze. In 1988 was het een eer voor Le Bros (Legiman Brothers), met Hendrik Mento als toetsenist om de grote ster Mus Mulyadi (The Big Boss, Raya (King of) Kroncong, Arek Suroboyo), die overigens alle muziekstijlen welke Indonesië rijk is kan vertolken, muzikaal te begeleiden met als toppunt de overweldigende afscheidsshow in de Anthony Nesty Sporthal. Ook voor dit jaar wordt een synoniemen woordenboek Nederlands-Javaans/Javaans-Nederlands uitgegeven van wijlen de dichter Surianto (Jozef Ramin Hardjoprajitno). De Stichting JAMU die samenwerkt met de Sabar Moestadja Foundation in Jakarta en M-Foundation Suriname en Nederland heeft in de planning om de populaire Indonesische artiest Mus Muljadi later dit jaar naar Suiname brengen voor een optreden. Er zal slechts één show worden gegeven in Nederland waarbij de multi-instrumentalist Hendrik Mento (bekend van T-Group ’75 en Suraka) zal worden toegevoegd aan de centrale begeleidingsband Spang Makandra.
De jongere broer Mus Mudijono heeft ook toegezegd in deze Tribute Tour to the living legend Mus Mulyadi te zullen optreden met nieuwe songs.
De Pop Jawa Muziekliefhebbers die hen kennen uit ’70 en 80 zullen worden verast met hits uit die jaren en uiteraard nieuwe nummers. De stichting heeft ook plannen om in Paramaribo Noord een musicologisch instituut museum op te zetten. Voorzitter Moestadja gaf verder aan, dat met deze activiteiten het duidelijk moet zijn dat JAMU werkelijk gaat voor bevordering en ontwikkeling van de Javaanse muziek in ons land.
De voorzitter sprak een woord van dank uit aan alle kleine en grote donateurs die hun bijdrage hebben geleverd aan de activiteiten van de organisatie. Ook een woord van dank ging uit naar de Indonesische ambassadeur de heer drs. Nur Syahrir Rahardjo voor zijn inzet om de Javaanse cultuur en muziek in ons land te helpen bevorderen. De Stichting JAMU werd op 21 januari 2003 opgericht.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: