LVV start landelijk training cassaveteelt

DSC00364Cassavetelers en aankomende cassavetelers worden met ingang van vandaag getraind in kwalitatieve en kwantitatieve productie van cassave volgens internationale teeltprotocollen. Het gaat om teelttechnische apecten over de cassave bestemd voor verwerking in de cassaveverwerkingsfabriek te Para en ook voor normale consumtie cq. export. De trainingen worden verzorgd door voorlichters van het onderdirectoraat Landbouw, die eerder in een train-the-trainersprogramma zijn opgeleid door medewerkers van IAP N.V. Het doel van deze trainingen is om zoveel mogelijk telers te interesseren en te begeleiden in cassaveteelt, om zodoende gewasontwikkeling landelijk tot stand te brengen. De 3-daagse trainingen worden simultaan verzorgd in de verschillende districten en ressorten en worden afgesloten met een certificaatuitreiking. In deze gaat het om geinteresseerden uit de districten Wanica, Saramacca, Brokopondo, Para, Commewijne en Marowijne, die niet alleen in de ochtend, maar ook in de middaguren onderricht zullen genieten. Het streven is erop gericht om ruim vierhonderd (400) individueen binnen een week getraind te hebben. “Als particulieren een verwerkingsbedrijf kunnen (laten) opzetten, dan kan de overheid er wel voor helpen zorgen dat de productie inderdaad op gang, zodat het bedrijf kan draaien,” geeft onderdirecteur landbouw Ir. S. Algoe aan, wanneer aan hem is gevraagd waarom LVV het initiatief heeft genomen om de trainingen te laten verzorgen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: