Koploper Zoelen nog steeds ongeslagen Trainer Ellen scheldt scheidsrechter uit

De ploeg van Zoelen is aan een sterk seizoen bezig bij de Sportbond Commewijne. Na 11 wedstrijden hebben ze nog steeds niet verloren. Ze hebben 8 wedstrijden gewonnen en 3 gelijkgespeeld. De laatste overwinning kwam zondag tegen Ellen. Na een 1-0 achterstand bij rust won Zoelen met 3-1. Damion Sontotirto zette Ellen op een voorsprong, maar de Zoelen-spelers M. Singorawi, G. Sankarsa en L. Partowintono maakten deze ongedaan in de tweede helft. In de 60ste minuut werd trainer Marciano Vriese van Ellen van de reservebank verwijderd door de scheidsrechter vanwege wangedrag. Tijdens het verlaten van de bank schold Vriese de scheidsrechter uit. Met nog 6 minuten te spelen in deze wedstrijd viel de elektriciteit uit, waardoor de wedstrijd vroegtijdig gestaakt werd.
Nummer 2 Vios won zijn partij met 2-0 van Jong Marienburg, na een 0-0 ruststand. Erik Amatngasoeri scoorde beide goals van Vios in de tweede helft. Blue Wings versloeg een met 10-man spelend Toronto met 6-3. De ruststand was 4-3. Reeds in de 3de minuut kwam Toronto op 0-1 door een goal van Dave Asmowiredjo. Een minuut hierna maakte Giovanni Ramdas gelijk voor Blue Wing. In de 10de minuut kreeg Dave Asmowiredjo van Toronto de rode kaart wegens het opzettelijk trappen van een tegenstander die op de grond lag. Ramdas maakte in de 11de minuut de 2-1 voor Blue Wing. Toch kon Toronto weer een voorsprong nemen. Door goals in de 36ste en 37ste minuut van respectievelijk Dimitri Verwey en Moreno Olijfveld kwam ze op een 2-3 voorsprong. Rakesh Ramesar bracht Blue Wing voor rust op 3-3 en Ramdas maakte zijn hattrick compleet door in de 45ste minuut de 4-3 te noteren. In de tweede helft kon Toronto geen gas meer geven. Sharwin Jewlal en Kiran Tjitaman bepaalden de eindstand op 6-4. Black Tiger blikte Mega in met 6-0, na een 0-0 ruststand. Romano Karmin, Gino Monadjat, Vincent Setrodipo, Rosano Salim en Howard Sodiko (2x) scoorden de goals.
De topscorer bij de SBC is nog altijd Rudie Saffoe van Mega met 12 doelpunten. Howard Sodiko van Black Tiger volgt met 7 goals.