Flora had geen gemakkelijk kluif aan Benfica

FloraIn de achtervolging op PVV in de voetbalcompetitie van de Nieuwe Generatie Voetbalbond heeft Flora een zeer moeilijke kluif te verwerken gehad tegen Benfica. Deze ploeg  die  langzamerhand een betere vorm begint te krijgen, hield Flora gedurende 43 minuten in een strakke voetbalgreep. De verlossing voor Flora kwam, toen de jeugdige Stef Krimbo met een hard schot de ruststand bepaalde (1 – 0). Ondanks deze achterstand bleef Benfica het Flora heel moeilijk maken.  In de 50ste minuut kreeg Benfica de kans om de achterstand in te lopen. De toegekende strafschop die werd genomen door Argyl Landus, werd  door doelman Safero Rome, die na een schorsing terugkeerde in het doel van Flora, gestopt.  De algehele verlossing kwam voor Flora in de 60ste minuut. De ingevallen topscorer van de competitie, Onan Goudmijn, maakte aan alle illusies van Benfica een einde, toen  hij zijn 16de doelpunt van de competitie scoorde en de eindstand op 2 – 0 bracht. In de eerste ronde verloor Benfica nog groot van Flora met 2 – 7.  Scheidsrechter Brayn Sabajo reikte in deze strijd niet minder dan 8 gele kaarten uit, waarvan Flora er 5 kreeg en Benfica 3.
Alabi Boys revancheerde zich groot van de geleden nederlaag in de eerste ronde tegen Napoli (2 – 3). Napoli slaagde wederom erin net als zijn voorgaande partijen om tot aan de rust de strijd in evenwicht te houden. De rustscore was dan ook 1 -1. In de tweede helft was Napoli wederom totaal uitgespeeld en voerde Alabi Boys de eindscore verder op naar  7 – 3. De doelpunten van Alabi Boys kwamen van  Lerby  Abauna ( 3 X ), Matson  Popoe ( 2 X ), Jozua  Abauna en Nohar Foto. Voor Napoli scoorden: William Eycken, Ronen Wolff en Dwight Abaas.
Vasas moest het hoofd voor de tweede maal buigen tegen Jong Aurora, die in de eerste ontmoeting reeds met 2 – 1 won. In de tweede ontmoeting gooide Jong Aurora nog een doelpunt erbij, waardoor de eindscore op 3 – 1 kwam. Bij de rust had Jong Aurora reeds de  3 – 0 score bereikt, door doelpunten van  de jeugdige Ollher Petrusi, Samuel Sampi en Michorin  Sengwai. Voor Vasas redde Guno Diekan de eer door het benutten van een strafschop.
Het programma voor vanavond: om 18.00 uur Slee Juniors tegen Puwanani en om 20.00 uur PVV tegen Vasas.