Zware straffen voor vechtersbazen U-17 teams KD en Leo Victor

7 ZwareDe wedstrijd Kamel Dewaker – Leo Victor in de U-17 klasse van de SVB is ontaard in een vechtpartij, waarbij 2 spelers van KD en 3 spelers van Leo Victor betrokken waren. Het tuchtcollege van de SVB heeft de vechtersbazen zwaar gestraft. KD-speler Jason Hensen vond dat hij tot meerdere keren toe opzettelijk door een Leo Victor-speler getrapt werd. Toen dit hem teveel werd nam hij het recht in eigen handen. Hierbij kwamen nog twee spelers van Leo Victor en een speler van KD zich bemoeien met de zaak.
Het tuchtcollege strafte Hensen voor 5 wedstrijden, waarvan 2 voorwaardelijk. De andere KD-speler Marvin Awegni kreeg 4 wedstrijden onvoorwaardelijk. De speler Quincy Blokland van Leo Victor kreeg 3 wedstrijden, waarvan 2 voorwaardelijk. Zijn collega’s Raymond Betian en Jordan Menes moet 2 zitten en hebben ook nog 2 voorwaardelijk. Alle spelers kregen een proeftijd van 2 maanden voor hun voorwaardelijke straffen.
Drie jeugdspelers van Excelsior kregen ook straffen. Alvaro Gemerts van het U-20 team kreeg de zwaarste straf. Voor natrappen kreeg hij 3 maanden schorsing. Zijn U-20 collega Mervin Lansoe moet 5 wedstrijden onvoorwaardelijk zitten ook wegens natrappen. Lansoe werd bij verstek veroordeeld. Ook bij verstek werd veroordeeld de U-17 Excelsior-speler Guilliano Deel. Hij kreeg voor het slaan van de tegenstander 5 wedstrijden onvoorwaardelijk bij verstek.
Okino Wens van Robinhood heeft van het tuchtcollege voor natrappen een schorsing van 5 wedstrijden gekregen, waarvan 3 voorwaardelijk met een proeftijd van 2 maanden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: