Jong Jivan Jotie kan 3-1 voorsprong niet behouden tegen 10-man van FC ADO

1 Jong Jivan JotieEen herboren Jivan Jotie leek af te stevenen naar een grote overwinning tegen FC ADO in de Eersteklasse competitie van de Livorno Spororganisatie (LSO). Met dominant spel op een hoog tempo stond ze bij het ingaan van de rust met 3-1 voor. Ook had ADO-goalie Helmut ‘Bere’ Beukenhout de rode kaart gekregen, terwijl sterkhouder Derric Purperhart uitgevallen was met een blessure. Alle kans voor Jong Jivan Jotie om uit te lopen naar een grote overwinning in de tweede helft. Maar het verliep anders. Met 10-man speelde FC ADO alles op alles en haalde uiteindelijk toch een gelijkspel binnen. De gelijkmaker (3-3) was een juweeltje van Johan Aroeman. Vanop 45 meter, rond de middencirkel, versloeg hij Jong Jivan Jotie-goalie Anthony Asodanoe.
Jong Jivan Jotie begon heel sterk. Reeds na 5 minuten schoot Revelino Kabenda ze 1-0 binnen na een scrimmage voor het doel. Graig Fonkel ronde in de 31ste minuut een mooie actie goed af en bracht zijn ploeg op 2-0. In de 41ste minuut reduceerde Derric Purperhart met een laag schot de stand naar 2-1. Na 44 minuten spelen maakte Fonkel een soloactie van uit de eigen speelhelft. Op snelheid passeerde hij 4 verdedigers en ging hij alleen op het doel af. Doelman Beukenhout kwam ietwat laat uit zijn doel en maakte een overtreding op Fonkel. Arbiter Riedewald kleurde de goalie rood. Uit deze vrije trap schoot verdediger Edgard Mainsie de 3-1 binnen langs de ingevallen doelman Omperkash Puljhun.
In de tweede helft keerde FC ADO sterkhouder Purperhart wegens een blessure niet meer terug op het veld. Valentino Kiele viel in voor hem. Waar Jong Jivan Jotie dacht uit de lopen, verliep het echter anders. ADO-trainer Arnold Ceder koos ervoor om een man in de verdediging op te offeren en met 3 verdedigers te spelen. ‘Alleen aanvallen met voldoende mannen zou iets opleveren uit deze wedstrijd. Daarom heb ik de kans genomen om het middenveld en de aanval te versterken’, zei trainer Ceder. De spelers van ADO verkochten hun huid heel duur. In de 69ste minuut kopte de ingevallen Andro Emmes een corner van Aroeman prachtig binnen (3-2). Een minuut hierna bracht Aroeman de stand op 3-3 met een machtig vrije trap. Van uit de middencirkel, ruim 45 meters afstand, haalde hij verwoestend uit richting het doel. De bal leek over het doel te gaan, maar maakte vlak voor Asodanoe een dip en deze was verslagen.
Jong Jivan Jotie kreeg hierna een heel goede kans om op 4-3 te komen, maar een schot van Fonkel ramde de paal. Toch zou ADO tenslotte de beste kansen krijgen om de wedstrijd in haar voordeel te beslechten. Een voorzet van Marcelo Triesie werd op de doellijn gemist door Kiele, terwijl aan het eind een soloactie van Kiele nog net niet in een doelpunt werd omgezet. Door dit gelijkspel krijgt de concurrentie van koploper FC ADO, deze zijn Vredenburgstar en Eendracht, de kans om vlak achter haar te komen. Deze drie ploegen strijden voor de bonuspunten. Voor Jong Jivan Jotie, die op de vierde plaats staat, betekent dit dat de ploeg als Welgedacht C en BKV nog even moeilijk kunnen doen om de top 4 te halen.
In de Tweedeklasse verzuimde Neta Dell een overwinning te boeken op Jong Hindboys. Clubtopscorer Martino Adams zag zijn penalty bij een 2-2 stand gestopt worden door de Jong Hindboys-goalie Anandbahadoer. Het was Adams die prachtig Neta Dell op 1-0 bracht in de 9de minuut. Maar door twee verdedigende blunders achter elkaar bij Neta Dell, kwam Jong Hindboys op een 2-1 voorsprong. Sarish Ramcharan en Ritesh Meghoe maakten gretig gebruik van de blunders. Het was wederom Martino die met een machtig schot voor rust de stand op 2-2 bracht. Dit werd ook de eindstand.