Stichting Jamu viert 10 jarig bestaan


 

IF

De Stichting   ter bevordering van Jawa Muziek in Suriname (JAMU) zal  in samenwerking met M-Foundation op  zaterdag 02 februari haar 10-jarig bestaan vieren. Dit zal geschieden  te Sana Budaya, het Cultureel Centrum van de VHJI gevestigd aan de Jozef Israelstraat.  Op deze dag is er ook een persconferentie.  Daarna is er live muziek van de allround muziekfromatie Spang Makandra.  Het publiek zal ook kunnen genieten van Javaanse dansoptredens.  Jamu zal ook enkele aankondigingen doen met name over de  voorzieningen van de M- Foundation. De voorzitter van deze stichting, Soewarto Moestadja, zegt dat de stichting sedert haar bestaan enkele mijlpalen heeft bereikt. Wij hebben op 08 augustus 2008 in de Anhtony Nestysporthal in het teken van de ontwikkeling van de Javaanse muziek, een dans- en toneelavond  met twee artiesten uit Jakarta, Indonesie, georganiseerd. Een van de hoogtepunten van Jamu is geweest de presentatie van het Immigratiemonument op Marienburg, welke plaatsvond op 09 augustus 2009. In 2010 is het monument naar het ontwerp van de beeldhouwer John Djojo aan de Surinaamse natie geschonken. Wij willen  in de toekomst een multifunctioneel gebouw opzetten dat een musicologisch instituut (museum) zal herbergen, zegt Moesadja. Jamu wil niet alleen de  Javaanse muziekstijlen naar voren brengen, maar wil die ook stimuleren, promoten en de artiesten de erkenning geven die ze verdienen. Het Jamu-bestuur wordt gevormd door drs. Soewarto Moestadja (voorzitter), ir. Saimin Redjosentono (secretaris) en Sai Sarip Pawiroredjo (penningmeester). Soenarijo Moestadja (Mas Jo) is sedert de oprichting aangetrokken als projectcoördinator.

 

Stichting Jamu viert 10 jarig bestaan

 

  De Stichting   ter bevordering van Jawa Muziek in Suriname (JAMU) zal  in samenwerking met M-Foundation op  zaterdag 02 februari haar 10-jarig bestaan vieren. Dit zal geschieden  te Sana Budaya, het Cultureel Centrum van de VHJI gevestigd aan de Jozef Israelstraat.  Op deze dag is er ook een persconferentie.  Daarna is er live muziek van de allround muziekfromatie Spang Makandra.  Het publiek zal ook kunnen genieten van Javaanse dansoptredens.  Jamu zal ook enkele aankondigingen doen met name over de  voorzieningen van de M- Foundation. De voorzitter van deze stichting, Soewarto Moestadja, zegt dat de stichting sedert haar bestaan enkele mijlpalen heeft bereikt. Wij hebben op 08 augustus 2008 in de Anhtony Nestysporthal in het teken van de ontwikkeling van de Javaanse muziek, een dans- en toneelavond  met twee artiesten uit Jakarta, Indonesie, georganiseerd. Een van de hoogtepunten van Jamu is geweest de presentatie van het Immigratiemonument op Marienburg, welke plaatsvond op 09 augustus 2009. In 2010 is het monument naar het ontwerp van de beeldhouwer John Djojo aan de Surinaamse natie geschonken. Wij willen  in de toekomst een multifunctioneel gebouw opzetten dat een musicologisch instituut (museum) zal herbergen, zegt Moesadja. Jamu wil niet alleen de  Javaanse muziekstijlen naar voren brengen, maar wil die ook stimuleren, promoten en de artiesten de erkenning geven die ze verdienen. Het Jamu-bestuur wordt gevormd door drs. Soewarto Moestadja (voorzitter), ir. Saimin Redjosentono (secretaris) en Sai Sarip Pawiroredjo (penningmeester). Soenarijo Moestadja (Mas Jo) is sedert de oprichting aangetrokken als projectcoördinator.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: