Nieuwe generatoren voor back-upplan AZP

Er wordt een back-upplan gemaakt voor het volledig optimaliseren van de energievoorziening van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Het ziekenhuis heeft na de elektriciteitsstoornis van ruim een maand terug, middelen beschikbaar gemaakt voor de aankoop van twee nieuwe generatoren. ‘Het plan moet binnen 6 maanden afgerond zijn’, zei AZP-directeur Antoine Brahim eerder aan de krant. Eind december was er tot twee maal toe sprake van een elektriciteitsstoornis in het ziekenhuis en draaide de instelling op 50 procent van zijn eigenlijke energiebehoefte. De back-upgenerator was niet meer optimaal en voorzag slechts in de helft van de werkelijke behoefte. Deze situatie is nu achter de rug. ‘Er wordt hard gewerkt aan het back-upplan binnen de vastgestelde termijn af te hebben.’ Daarnaast zal volgens Brahim worden gewerkt aan de vervanging van de verouderde elektriciteitskabels. ‘Het ondergronds bekabelingsysteem dateert uit de jaren zestig en voldoet allang niet meer’, zegt de AZP-directeur. De ziekeninstelling zal samen met EBS werken aan een goed plan voor de complete vervanging van het systeem. ‘Maar dat zal enige tijd in beslag nemen’, zegt Brahim.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: