Binnenkort onderzoek drugsgebruik onder scholieren middelbare scholen

Een driedaagse training workshop met als thema: “The Secondary Schoolsurvey Report” moet deskundigen uit 12 landen trainen in het hanteren van de onderzoeksmethode naar drugsgebruik onder scholieren op middelbare scholen. In Suriname zal dit onderzoek op alle middelbare scholen plaatsvinden. Cicad – voorzitter Sherif Abdoelrahman zegt aan Dagblad Suriname dat er sterke indicaties zijn dat het drugsgebruik of misbruik in een heel vroeg stadium begint. Volgens de Cicad-voorzitter is dit een van de belangrijkste redenen waarom het onderzoek zich richt op de middelbare scholen. Belangrijk is om te weten waar begint de introductie van drugs bij jongeren. Waar en wanneer? Op een later stadium zal er overleg gepleegd worden met de leiding van de scholen.
Deze en eerder gehouden workshops hebben volgens de Cicad – voorzitter de intentie om de beleidsmakers te nodige tools te geven om een beter beleid te voeren ten aanzien van het drugsproblematiek. De minister van Justitie en Politie, Edward Belfort, roept ouders op alert te reageren op signalen van kinderen. ‘Schroom niet om hulp te vragen’, zegt de bewindsman.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: