Crashprogramma haalt luchtverkeersdienst uit slop

In de problematiek van de luchtverkeersleiders lijkt er een oplossing te komen. Volgende week wordt een plan van aanpak gepresenteerd om de Luchtverkeersdienst uit het slop te halen. Het is een speciaal crashprogramma bedoeld om de acute problemen bij deze dienst direct aan te pakken. Een speciale commissie onder leiding van presidentsadviseur Eddy Jozefzoon heeft een aantal concrete acties vervat in het plan, dat op zo kortst mogelijke termijn zal worden uitgevoerd. Dit verneemt Dagblad Suriname van een betrouwbare bron. Zo zal het probleem van niet-gecertificeerde instructeurs bij de Luchtverkeersdienst direct worden aangepakt. Voorts wordt een opleidingstraject uitgewerkt voor de lichting die vorig jaar februari in dienst kwam. Deze medewerkers moesten na een 4 maanden durende  inwerkperiode op de verschillende afdelingen van de Luchtvaartdienst beginnen met hun basisopleiding.
De rekruten wachten nog steeds op de aanvang van de opleiding en kunnen daarom nog niet worden ingezet. Het plan zal volgende week in concept worden gepresenteerd aan de luchtverkeersleiders aangesloten bij de vakbond Satca. De Satca legde vorige week het werk neer om kracht te zetten bij haar eis voor hervorming van de dienst, in het bijzonder het opheffen van het tekort aan kader.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: