Nog drie aanhoudingen in bromfietsdiefstalzaak

De politie van De Nieuwe Grond heeft vrijdagmiddag een oud-bekende bromfietsdief, meer bekend als ‘Redman’, in verzekering gesteld. Aan de hand van de verklaring van deze verdachte zijn nog drie personen aangehouden. Het vermoeden bestaat dat zij tezamen en in vereniging een aantal diefstallen hebben gepleegd. Aan Redman worden zeven tot acht diefstallen c.q. verduisteringen verweten. De drie heren zijn door de politie in verzekering gesteld. De rechter-commissaris zal de beslissing nemen of deze heren verlenging krijgen of huiswaarts gezonden zullen worden.
Redman werd donderdagavond omstreeks 8.30 uur aangehouden wegens diefstal van een brommer. Net als de andere keren probeerde hij weer een bromfiets, die geparkeerd stond voor het warenhuis Hong Fa aan de Indira Gandhiweg, buit te maken. De verdachte heeft het feit in het prille begin bekend. Hij geeft toe de fiets aan ene Dogla te hebben doorverkocht. Ook heeft hij bekend op nog vier plaatsen soortgelijke delicten te hebben gepleegd. Deze zaak wordt verder onderzocht.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: