Echtpaar Soekhoe-Bansie 60 jaar getrouwd

Echtpaar Soekhoe
Het echtpaar Soekhoe-Bansie heeft gisteren haar diamanten huwelijk herdacht. Op 27 januari 1953 stapten de 20 jarige Djairam Soekhoe en de 16-jarige Soemintra Bansie in het huwelijksbootje. Natuurlijk was dat een gearrangeerde huwelijk, zoals het toen gangbaar was bij de Hindoestanen. Voor Djairam is het dit jaar nog een bigi jarie op komst. Op 12 september wordt hij 80 jaar. Soemintra die werd vorig jaar 75.
Het echtpaar woont aan de Dageraadweg te Dijkveld. Uit deze huwelijk zijn 6 kinderen voortgekomen. Hiervan zijn 3 zonen en 3 dochters. De kinderen produceerden nog 15 kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.
Djairam heeft meer dan 50 jaren geleden gewerkt voor Rijstverwerkingsbedrijf Pahlad, welke in de omgeving van Saramacca Doorsteek gevestigd was. Daarna heeft hij tientallen jaren gediend als timmerman en stond ook bekend als een kundige slijper van ijzermateriaal. Soemintra heeft het moeten doen als huisvrouw.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: