Minister Moestadja ontvangt mensenrechten commissie

IMG_1749Minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken heeft vanmorgen een delegatie van de Inter Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens op zijn kabinet ontvangen. Tijdens het onderhoud werd er van gedachten gewisseld over het genderbeleid dat valt onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
De commissie wilde weten wat Suriname allemaal heeft gedaan op dit gebied. De bewindsman heeft daarop breedvoerig geantwoord. Gender is een cross cutting issue hetgeen betekent heeft dat er vragen zijn gesteld over zaken als arbeid, volksgezondheid en de vertegenwoordiging van vrouwen in de regering en het parlement. De Inter Amerikaanse Commissie voor de Rechten van de Mens werd geleid door Tracey Robinson, verantwoordelijk voor vrouwenrechten en Dina Sheldon die belast is met de rechten van de Inheemsen. Vanuit het ministerie van Binnenlandse Zaken is de afgelopen periode hard gewerkt aan het verder ontwikkelen van het genderbeleid en ook voor de komende periode staan er heel wat activiteiten gepland.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: