Inlichtingenstaat doet rechter hogere straf opleggen

Kantonrechter Albert Ramnewash week gisteren af van de strafeis van de officier van justitie en legde een hogere straf op aan Willem Vroom en Sharif Linger. Hij veroordeelde elk tot twee jaar met aftrek. De eis in deze zaak was anderhalf jaar. Vroom en Linger hebben tezamen en in vereniging zich schuldig gemaakt aan inbraak op klaarlichte dag. Zij hebben middels inbraak zich toegang verschaft tot de woning van de benadeelde.
De openbare aanklager, Shanta Mahadew, gaf aan dat de verdachten vier shutterglazen van een raam hebben gelicht en zich toegang tot de woning hebben verschaft. Zij namen telefoon, sieraden en nog andere spullen mee. Op grond van de beschrijving van de getuigen werden deze twee heren aangehouden. Tijdens de aanhouding zijn op de verdachten spullen van de benadeelde aangetroffen. De benadeelde herkende zijn spullen positief. De vervolgingsambtenaar achtte wettig en overtuigend bewijs tegen de twee geleverd. Zij eiste een gevangenisstraf van een jaar en zes maanden. Zij gaf aan dat beide verdachten recidivisten zijn. Zij zijn reeds eerder in aanraking gekomen met de justitie.
Advocaat Hedley Derby betoogde in zijn pleidooi dat hij niet tot het bewijs komt dat zijn cliënt zich schuldig zou hebben gemaakt aan de inbraak. Hij merkte op dat aan de hand van de beschrijvingen zijn cliënt is aangehouden. Volgens verklaring van de getuigen zijn zij niet duidelijk geweest bij hun beschrijvingen. Hij verzocht de rechter gelet op het voorgaande zijn cliënt vrij te willen spreken. Advocaat Sadhna Dulam pleitte ook voor haar cliënt vrijspraak subsidiair een mildere straf.
De strafrechter was het eens met de vervolging met betrekking tot het gepleegde feit. Toen hij de inlichtingenstraat van de verdachten bekeek, week hij af van strafeis en legde elk een straf op van twee jaar met aftrek. Vroom en Linger moeten elk twee jaar cel uitzitten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: