Titel first lady blijft ook bij afwezigheid van president

Titel First lady blijft ook bij afwezigheid van presidentBij uitlandigheid van de president wordt de functie van president waargenomen door de vicepresident. Maar de president is en blijft ten alle tijde de president, ook al is hij afwezig. ‘Het is een waarneming vanwege de uitlandigheid van de president. De logica is dat de functie van de presidentsvrouw onder al die omstandigheden ‘first lady’ blijft of ze nou in het buitenland is of hier in Suriname. Alleen bij uitlandigheid van haar kan iemand anders als first lady optreden, legt iemand die anoniem wenst te blijven het protocol uit, dat werd gehanteerd tijdens de regering Venetiaan.
Het is enkele kritische burgers opgevallen dat tijdens de onthulling van het borstbeeld van de vakbondsleider Louis Doedel, de waarnemend president, Robert Ameerali, zijn echtgenote begroette met first lady, terwijl de presidentsvrouw, Ingrid Bouterse, ook aanwezig was op de plechtigheid. Zij werd in zijn welkomstwoord door de waarnemend president overgeslagen.
Het lid van het toenmalige protocolteam zegt niet te weten wat de structuur en de instructies gedurende dit bewind zijn. Hij durft dus geen uitspraak te doen of de begroeting van de waarnemend president wel juist is geweest of niet. Het is best mogelijk dat tijdens dit bewind de rollen van president en first lady komen bij degene die belast is met de waarneming van de president bij diens uitlandigheid.

error: Kopiëren mag niet!