Positieverbetering leerkrachten heeft nieuw gezichtspunt

De eis voor positieverbetering van onderwijsgevenden heeft een nieuw gezichtspunt. Het Onderhandelingsorgaan van de Overheid (OO), onder leiding van Sonny Kertoidjojo, bracht de nieuwe benadering van de zijde van de regering vorige week over aan de onderwijsvakbonden. De Fols onder leiding van Marcellino Nerkust  en de Bond van Leraren (BvL) onder voorzitterschap van Wilgo Valies hadden afgelopen donderdag hun eerste onderhoud in 2013 met het OO. Dagblad Suriname verneemt dat er ten aanzien van de eis van positieverbetering, dat zoveel inhoudt als een 10 % verhoging op de leerkrachtentoelage voor permanente educatie, geen toezeggingen zijn gedaan zijdens de overheid. De bonden hebben als huiswerk om op basis van deze nieuwe benadering van de regering met andere voorstellen om de tafel te komen. De nieuwe voorstellen voor correctie van deze toelage zullen op 25 januari worden gepresenteerd aan het onderhandelingsteam, zegt een bron aan Dagblad Suriname.
Vrijdag komen partijen weer om de onderhandelingstafel. De bonden hadden aangekondigd in actie te zullen gaan als de regering niet bereid zou zijn de toelage aan te passen voor eind van deze maand. ‘Niets is uitgesloten’, zegt een vakbondstopper aan de redactie. ‘De bonden zijn nog steeds op scherp. De leerkrachten zullen voor deze maand de beloofde positieverbetering niet merken in hun portemonnee, daar de onderhandelingen nog gaande zijn en de betaalrollen  ook al zijn uitgedraaid door het Cebuma.’  De onderwijsbonden eisten in november 2012 een 10 % verhoging op de toelage die voor glo-leerkrachten 8 % bedraagt op het salaris, voor voj-leerkrachten 7% en het vos-onderwijs 6%.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: