Carifesta Youth focus-bijeenkomst in ons land

youttttMinister Ismanto Adna van Sport – en Jeugdzaken heeft gisteren in het Zorghotel de Caricom Jeugdambassadeurs toegesproken bij de bijeenkomst die is georganiseerd om van gedachten te wisselen over de Carifesta Youth Focus tijdens de Carifesta activiteiten later dit jaar in ons land.
Veertien Caricom Jeugdambassadeurs van de diverse landen in de regio hebben gevolg gegeven aan de uitnodiging van de Hoofdcommissie van de XIe Carifesta om te praten over een zestal onderwerpen van deze Jeugdactiviteit. De aanwezigen, waaronder ook de directeur Cultuur Stanley Sidoel, Coordinator Youth Focus Richenel Trusfull, MDG ambassadeur Faisel Abdoelgafoer en DNA-lid Melvin Bouva werden allereerst toegesproken door de Caricom Jeugdambassadeur van Suriname t.w. Raynell Enfield.
Hij legde uit waarom deze tweedaagse meeting wordt gehouden en waarom het zo belangrijk is dat de jongeren een wezenlijke bijdrage moeten hebben binnen de XIe Carifesta activiteiten.
Volgens minister Adna is het niet verwonderlijk dat deze bijeenkomst wordt gehouden, omdat de betrokkenheid van de jongeren een voorwaarde is om de culturele intergratie te bevorderen. Hij is ervan overtuigd dat uit de beraadslagingen van deze participanten uit de regio een goed en uitvoerbaar plan zal komen tot succes van de XIe Carifesta in Suriname.
Behalve de minister zijn er ook presentaties gehouden door de voorzitter van de XI Carifesta Organisatie Commissie Ivan Graanoogst, Cultuurdirecteur Stanley Sidoel en Caricom Jeugdambassadeur van Suriname Abigail Misdjan. Vandaag zullen de Caricom Jeugdambassadeurs verder gaan met het maken van het plan en ook een bezoek brengen aan het Flamboyant Park, waar de Youthvillage zal worden opgezet.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: