Schooltuinenproject Wanica krijgt ondersteuning van Coppenamemarkt

Om invulling te geven aan het schooltuinenproject is de ondersteuning van de private sector een must. Dit zei de coördinator van het project bij het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Prem Binda, gistermorgen tijdens overhandiging van goederen op de Commissaris Simons Polderschool te Domburg. De goederen voor het schooltuinenproject zijn gedoneerd door Coppenamemarkt. Het ministerie van LVV gaat in 2013 het schooltuinenproject gestructureerd aanpakken. Met ondersteuning van de private sector kan het geheel sneller getrokken worden geeft Binda aan.
Als onderdeel van het regeringsbeleid om de voedselschuur van de Caricom te worden, wordt er in 2013 meer aandacht geschonken aan het schooltuinenproject.
Kinderen van de 4de en 5de klas krijgen 1 keer in de week landbouwlessen, waaronder het leren maken van bedden om te planten. Asha Jagernath coördineert dit project voor Wanica B en heeft 12 scholen onder haar leiding: 4 op Domburg, 4 op Houttuin en 4 op De Nieuwe Grond. ‘De geoogste gewassen worden voor een zachte prijs verkocht om zo de continuïteit van het project te helpen garanderen’, zegt Jagernath.

error: Kopiëren mag niet!