Giann Issa krijgt zware dobber in eerste ronde Copa Barranquilla

7 IssaDe Surinaamse tennistalent Giann Issa komt momenteel uit in het Copa Barranquilla tennistoernooi in Colombia. In de eerste ronde had hij een ontmoeting met zijn dubbelpartner Farzin Amiri van de VS. Meteen een fikse uitdaging voor Issa, daar hij in enkelwedstrijden nog nooit gewonnen heeft van hem. Amiri won alle 4 partijen. Amiri staat momenteel op nummer 152 van de ITF-ranglijst, Issa staat op nummer 193. Het betreft een toernooi van de A-Grade, dat is een op een na hoogste klasse op ITF-juiniors niveau.
Op 1 januari steeg Issa automatisch van #317 naar #238 doordat alle jongens geboren in 1994 ‘hun junior exit maakten’. Door zijn prima resultaten onlangs in de G-1 van Costa Rica (singles 3e ronde, dubbels kw.fin) steeg hij op eigen kracht nog eens 45 plaatsen. Hij behoort nu bij de top 200 world juniors. Issa is zich bewust van de enorme uitdaging om te ‘competen’ en verder te stijgen in ranking. Hij kiest vol goede moed hiervoor, en werkt keihard omdat hij blijft proberen om later dit jaar zich te kunnen plaatsen voor een (of meer) junior grandslam(s).

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: