Somohardjo: “Pertjajah Luhur groeit in tegenstelling tot Idos-peilingen”

SomohardjoPaul Somohardjo is ervan verzekerd dat Pertjajah Luhur ondanks de Idos-opiniepeiling een terugval van 5.3% naar 3.5% toont in december ten opzichte van januari 2012, dagelijks behoorlijk groeit. “Wij registreren dagelijks nieuwe leden en de Idos-peilingen zijn momentopnames genomen onder 1.000 mensen. Onze partij telt 32.000 sympathisanten en de ervaring is dat wij bij elke verkiezing vanaf het jaar 2000 met 100% groeien. De beste peiling is dus de verkiezingen zelf”, zegt Somohardjo. De uitkomsten van de Idos-peilingen werden zaterdag bekend gemaakt in het RBN-programma Rashied Pierkhans Kal Aaj Aur Kal.
Zoals de PL-leider aangeeft, is het best mogelijk dat zijn partij in bepaalde gebieden achteruit is gegaan, maar overall groeit de partij behoorlijk, ook in Saramacca. “Wij gaan op basis van de Idos-peilingen geen acties ondernemen. We werken niet omdat peilingen worden gehouden, maar zullen dat altijd blijven doen voor land en volk”, zegt Somohardjo. Zijn partij is in het veld druk doende met het installeren van jongerenkernen. De PL-leider vindt het ook goed dat president Desi Bouterse een tevredenheidspercentage van 75% onder de gemeenschap geniet. “Hij is onze president en wij zijn allemaal leden van dezelfde coalitie.”
Over de uitkomst dat 66% van de bevolking denkt dat de overheid corrupt is, zegt Somohardjo dat de PL tegen corruptie is, ‘maar ook deze regering en vorige regeringen’. ‘Het bewijs ligt erin dat meerdere ministers achter slot en grendel zijn beland ondanks er nog geen anti-corruptiewet is aangenomen.’ Uit de Idos-peilingen blijkt dat de PL in Paramaribo en Wanica totaal 1 zetel in de wacht zou slepen. De NDP zou 12 zetels halen, de VHP 2, DOE 1 en totaal zouden 8 zetels behoren aan de zwevende kiezers. De NPS is niet goed genoeg voor een zetel volgens de Idos-peiling.

error: Kopiëren mag niet!