Bushouders krijgen na 6 maanden eigen voorgeschoten geld terug

De bushouders krijgen vanaf maandag eindelijk de langverwachte subsidie uitbetaald. Na 6 maanden krijgen zij hun geld dat zij hebben voorgeschoten aan de samenleving, terug. De gelden zijn donderdag op de rekening van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) gestort. Robby Boedhoe, penningmeester PLO, zegt dat de overheid gelijk voor 6 maanden, dus vanaf juli tot en met december 2012, heeft uitbetaald. De PLO is opgelucht dat zij eindelijk over kan gaan tot de uitbetaling van de achterstallige subsidie. Er zal een aanvang gemaakt worden met de route Lijn 1. De PLO wil zo snel als mogelijk alles afhandelen. ‘Maar er zijn nog enkele trajecten die hun reisstaat nog niet binnen hebben of verlaat hebben ingediend. Die zullen dan een beetje moeten wachten.’
De penningmeester geeft aan dat het geld over 2012 is gestort, maar er is nog heel veel onduidelijkheid over het jaar 2013. Men weet niet of de subsidieregeling gehandhaafd zal blijven of niet, omdat er telkens weer voor een jaar wordt onderhandeld. Daarom ziet hij een ontmoeting met de PLO en de regering op korte termijn als een must.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: