Concubaan veroordeeld wegens huiselijk geweld

Arian Kartonidojo heeft zich schuldig gemaakt aan huiselijk geweld. Hij gaat voor een jaar en zes maanden de bak in. Op 15 september van het vorige jaar trachtte de verdachte zijn concubine zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Haar 9-jarige zoon die de mishandeling zag gebeuren, probeerde zijn moeder te beschermen. De verdachte heeft ook de 9-jarige zoon mishandeld. Alsof dit niet genoeg was, heeft hij een kruiwagen in zijn richting gegooid. De jongen heeft letsels daaraan overgehouden. Uit het politiedossier blijkt dat de buitenechtelijke vrouw vaker ter zake mishandeling aangifte had gedaan tegen de verdachte. Op die dag liep het uit de hand. Volgens de vrouw werd zij mishandeld toen de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde. Hij was dagelijks dronken. De vrouw verklaarde dat indien de man vrij komt, zij hem weer zal accepteren. Dit, vanwege het feit dat hij goed zorgt voor haar en haar kinderen.
De officier achtte het feit zeer ernstig. Zij eiste een gevangenisstraf van anderhalf jaar met aftrek.
Advocaat Valery Pique pleitte voor strafvermindering. Hij betoogde dat volgens verklaring van zijn cliënt hij nimmer de bedoeling had om de jongen zwaar te verwonden. Het enige probleem is het alcoholgebruik. De raadsman verzocht de rechter om de strafmaat enigszins te mitigeren.
De magistraat besliste conform de eis. Zij merkte op dat de verdachte nu de tijd heeft om te gaan beseffen wat hij gedaan heeft.
Saskia Bandhan     

error: Kopiëren mag niet!