Occupenten Leiding 20 moeten voor 27 januari ontruimen

De occupenten van Leiding 20, althans 7 gezinnen, worden bedreigd met uitzetting. Voor 27 januari moeten ze het gebied waar hun woningen staan, ontruimen. Dit is de groep maandag medegedeeld door Abop-assembleelid Marinus Bee. De 7 gezinnen waren door Bee opgeroepen om zich aan te melden bij het DNA-gebouw voor een gesprek. Niet allemaal verschenen, maar de boodschap voor een ieder was dat ze het blok waarin ze verblijven, leeg moeten maken. Bee is voorzitter van de vaste commissie van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo).
Deze occupenten wonen sinds 2003 te Leiding 20, vlak achter Sunny Point. In het gebied wonen er meer dan 100 gezinnen. De ontruiming geldt slechts voor 7 gezinnen. Volgens de bedreigde gezinnen is de persoon die beweert dit stuk land te hebben, bevriend met enkele Abop-leden. ‘Daarom staan ze aan de kant van de zogenaamde eigenaar Banwari’, zegt een woordvoerder van de groep, die in dit stadium nog anoniem wil blijven. Banwari meent dit gebied in 2009 gekocht te hebben. Maar de realiteit blijkt iets anders te zijn, als we de Sozavo-minister Alice Amafo mogen geloven.
Amafo heeft meer dan een jaar geleden via een werkgroep van Sozavo alle occupenten hier laten registreren. ‘De bedoeling was dat er een oplossing zou komen in deze zaak. Maar tot nu toe hebben de bewoners niets gehoord. Ik vraag me af waarom ze hier zijn gekomen om te registreren’, legt de woordvoerder uit. Volgens Amafo was dit stuk terrein domeingrond.
‘Bee heeft ons doodleuk gezegd dat we naar vrije domeingronden moeten uitkijken en aanvragen. Hoe in godsnaam gaan we nu kunnen onderzoeken welke gronden vrije domein zijn’, zegt de woordvoerder. Hij wil via deze weg de aandacht vragen van andere parlementariërs en hoogwaardigheidsbekleders om de ontruiming te laten stoppen. ‘De mensen moeten anders noodgedwongen op straat gaan wonen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: