Zeven jaar voor zware mishandeling met de dood als gevolg

Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh veroordeelde Bhagwatdath Nibar gisteren conform de eis tot zeven jaar met aftrek. De magistraat achtte zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende wettig en overtuigend bewezen. Volgens de rechter had de arts roodheid en mechanisch geweld geconstateerd. Op 7 januari 2012 had de verdachte met geweld seks bedreven met de 56-jarige vrouw. Hij had oraal en anaal seks met haar. Beide waren onder invloed van alcohol.
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat de vrouw vaker aangifte tegen de verdachte had gedaan ter zake mishandeling. De verdachte beweerde dat zijn concubine van een bed was gevallen. Volgens de rechter was de verklaring van de verdachte niet geloofwaardig. Op het voorhoofd van de vrouw waren meerdere bulten waargenomen. Dat kan onmogelijk door een val komen, merkte de rechter op. Het slachtoffer had haar dochter verteld dat zij en de stiefvader vaker ruzie hadden om seks. Zij had ook de blauwe plekken aan haar dochter getoond. Volgens de dochter heeft haar moeder haar leven moeten bekopen met deze relatie.
De strafrechter nam ook de verklaringen van de buurtbewoners mee als bewijs. Uit hun verklaringen blijkt dat de verdachte het slachtoffer vaker hardhandig aanpakte. Zij liep zelfs een hersenschudding op. Door het brakken stikte ze en kwam ze te overlijden. De magistraat achtte de straf van zeven jaar passend en geboden. Nibar was eerder door de rechter voorlopig in vrijheid gesteld. De rechter gelastte onmiddellijke gevangenneming van de verdachte.  Advocaat Raoul Lobo geeft desgevraagd aan Dagblad Suriname aan dat zijn cliënt hoger beroep zal aantekenen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: