Leerkrachten ‘Naschoolse opvang’ worden komende week uitbetaald

Leerkrachten van de ‘Naschoolse opvang’ die vanaf de start van het project nog niet waren uitbetaald, zullen aan het eind van de volgende week hun salarissen ontvangen. Dat zegt de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling, Shirley Sitaldin. Vicepresident Robert Ameerali en de Commissie Naschoolse Opvang zijn al bezig met de voorbereiding van de uitbetaling. De minister weet vooralsnog niet of de leerkrachten over alle maanden uitbetaald zullen worden. ‘Ik denk het wel, maar zeker weet ik het niet. Dinsdag heb ik meer zicht en dan laat ik het weten’, aldus Sitaldin. De minister zegt begrip te hebben voor de onstane situatie en ontevredenheid onder de leerkrachten en hoopt dat in het vervolg de salarissen van deze groep leerkrachten wel op tijd worden uitbetaald.
Verschillende leerkrachten geven in afzonderlijke gesprekken aan dat het project een heel goed initiatief is van het ministerie en dat het heeft geholpen betere prestaties te bevorderen bij de leerlingen. ‘Er zullen altijd kinderziektes zijn, maar dat heb je bij de start van elk project en de kunst is deze te overwinnen’, aldus een leerkracht van de naschoolse opvang. ‘We brengen heel veel offers. Het is voor ons een extraatje en dat is altijd welkom als je kijkt naar de economische situatie.’
In een eerder intervieuw vertelde de coördinator van het project in Commewijne, Ann Sadi, dat de leerkrachten SRD 50 per dag verdienen, terwijl de controleurs die voortdurend vanuit het veld rapportages moeten brengen SRD 75 per dag verdienen. Ook Sadi zegt dat sinds het project is gestart, de onderwijsresultaten van de leerlingen beter zijn geworden. Zij vindt dat in een volgend stadium de ouders betrokken moeten worden bij het project zodat ze inzien dat het project niet alleen om de voeding draait, maar ook om educatie, sport en spel. In Commewijne doen van de 22 scholen 9 mee met het project. Het is de bedoeling dat vanaf deze maand de rest wordt aangesloten bij het project.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: