Nieuw BvB te Lelydorp een feit


Gistermorgen heeft minister SoewartoMoestadja van Binnenlandse Zaken het nieuwe Bureau voor Burgerzaken (BvB) te Lelydorpofficieel in gebruik genomen. De bewindsman is trots op het nieuwe gebouw dat voldoet aan de hedendaagse eisen. Hij gaf de zekerheid dat in 2013 de overige delen van Suriname waar er een nieuw kantoor gepland staat, aan de beurt zullen komen.
‘Het ministerie van Binnenlandse Zaken dokt niet en neemt zijn verantwoordelijkheid als het gaat om het verbeteren van de dienstverlening naar de bevolking toe’, stelde de bewindsman. De bevolkingsadministratie moet volgens hem moderner worden, waardoor het belang van de totale natie wordt gediend. Op het personeel deed hij een beroep zich voorbeeldig te gedragen, waardoor de samenleving niets op en aan te merken heeft. Het ministerie heeft de afgelopen periode hard aan de weg getimmerd. Zo is van start gegaan met de bouw van moderne kantoren te Coronie en Brokopondo.
De vorige maand werd het vernieuwde kantoor te Kwatta al in gebruik genomen. CBB-directeur John Saharie die ook het woord voerde, gaf aan dat het oude kantoor eerst was ondergebracht in het pand van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. De omstandigheden maakten dat er zo niet verder gewerkt kon worden. Er is toen beleid gemaakt om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen, aldus Saharie. Het nieuwe kantoor heeft eveneens een moderne trouwzaal. Met het nieuwe gebouw hoopt de directeur dat het personeel nog meer energie en arbeidsvreugde mag ervaren.Districtscommissaris van WanicaRavinJiawan beaamde dat het niet prettig is te werken als de omstandigheden het niet toelaten. Hij gaf aan, blij te zijn met het nieuwe kantoor. Het nieuwe BvB staat aan de Tawajariweg.

error: Kopiëren mag niet!